Desserter

Ostekage med blåbær

af Louise Dandanell Ørsted 28. marts 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
En skøn ostekage med blåbær - velbekomme!

Ostekage med blåbærTID: CA. 50 MIN., rækker til 8 pers.

Det skal du bruge ostekage:

200 g bastognekiks125 g blødt smør3 æg75 g florsukker2 tsk vanilje400 g flødeost500 g frosne blåbær

Sådan laver du en ostekage:

Tænd ovnen på 200 grader.

Knus kagerne i en foodprocessor, i en morter eller læg dem i en pose og kvas dem med en køkkenrulle.

Bland det bløde smør med kagesmuldret og pres det ned i bunden af en springform - 20-22 cm i diameter. Bag bunden i 10 min.

Pisk æg, florsukker og vanilje skummende. Rør flødeosten i.

Vend blåbærrene i cremen og hæld det over den bagte bund. Bag videre i ca. 35 min., til fyldet er stivnet, og kagen giver efter for et let tryk.

Læg evt. stanniol over formen, hvis overfladen er ved at blive for mørk. Lad kagen afkøle i formen og løsn kanten med en skarp kniv inden servering.

FLØDEOST...

produceres bl.a. af giganter som Philadelphia og Buko, men prøv også oste fra mindre producenter som Søvind Mejeri, der står for Kirks økologiske flødeost.