Annonce
Desserter

Opskrift: Vegansk og glutenfri morgenmad med hindbær og kokos

I samarbejde med Urtekram og Maria Engberg, der står bag bloggen Vanløse Blues, giver vi dig her opskriften på en lækker og sund morgenmad, som passer perfekt til dovne feriemorgener i nattøj: Bagt havregrød med kokos og hindbær

Sommeren er over os, og hvad er mere sommerligt and at arbejde med alle de farverige og friske råvarer, som er i sæson netop nu? I samarbejde med Urtekram og Maria Engberg – bloggeren bag den veganske og glutenfri blog Vanløse Blues – har vi skabt en række sunde opskrifter, der kan give inspiration til en grønnere og sundere hverdag.

Alle opskrifterne finder du i e-magasinet ”Sunde fristelser” her

I e-magasinet er der opskrifter på alt fra søde morgenmadsanretninger til nem frokost, insta-smuk aftensmad og ikke mindst nogle meget lækre snacks ... Og så er det hele oven i købet sundt og godt for kroppen! Alle opskrifter er lavet med økologiske råvarer for Urtekram og er sprængfyldte med vitaminer, gode fedtstoffer, mineraler - og ikke mindst grønt i lange baner. 

BAGT HAVREGRØD MED HINDBÆR OG KOKOS

Opskriften her er lånt fra e-magasinet ”Sunde fristelser”. Det er en let og lækker ret bestående af bagt havregrød med kokos og hindbær, som er en lækker og sund start på sommerens morgener - eller som alternativ til eftermiddagskage de dage, hvor du gerne vil have noget, der smager fantastisk, men udelukkende består af gode og økologiske sager. Om morgenen kan du med fordel servere den bagte grød i skål overhældt med plantemælk og toppet med friske bær - og om eftermiddagen som en traditionel skærekage.

Opskriften er tilmed vegansk - og ønsker du at lave den i en glutenfri version, kan du bruge glutenfri havregryn (findes i Urtekrams sortiment).

Det skal du bruge: 

- 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand*

- 5 dl havregryn*

- 2 dl kokosmel

- 2,5 dl frosne hindbær

- 4 dl plantebaseret mælk

- 2 spsk. ahornsirup* eller anden flydende sødning

- 2 spsk. kokosolie*

- 1 tsk. kanel*

- 1 tsk. vaniljepulver*

- 1 nip salt*

* Findes i Urtekrams økologiske sortiment

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader, og smør et ovnfast fad med lidt kokosolie.
  • Rør chiafrø og vand sammen, og lad det trække i 5-10 min. for at danne en gelélignende konsistens.
  • Smelt kokosolien i en gryde, og rør ahornsirup og mælk ud heri. Bland havregryn, kokosmel, kanel, vanilje og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt hhv. chia- og mælkeblandingen til de tørre ingredienser, rør det sammen, og vend til sidst de frosne hindbær i.
  • Fordel blandingen i det ovnfaste fad, sæt det i ovnen og bag det i 45-50 min.
  • Lad den bagte morgengrød køle af i 15 min., inden du serverer den enten overhældt med plantebaseret mælk eller som en sund, lun kage - og masser af friske sommerbær.

Lyder det lækkert, og har du lyst til mere? Der er mange flere opskrifter af samme, sunde og lækre slags i e-magasinet ”Sunde fristelser”, et online opskrifthæfte med 15 lækre og sunde opskrifter – alle udviklede af Maria Engberg fra Vanløse Blues i samarbejde med ELLE og Urtekram. Her er masser af sund inspiration til både morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og dessert.

Psst ... Klik her og få 15 udvalgte Vanløse Blues x Urtekram opskrifter direkte på din smartphone, ipad eller computer

Ingredienserne består dels af årstidens frugt, grønt og bær, dels af velsmagende økologiske ingredienser produceret af Urtekram, som har mere end 40 års erfaring med økologi til køkkenet, mens selve opskrifterne er komponeret og gennemtestet af madbloggeren og grøntsagselskeren Maria Engbjerg aka Vanløse Blues.

Læs mere om Urtekram her og Vanløse Blues her