Desserter

Opskrift på valnøddekaffekage

af Louise Dandanell Ørsted 24. maj 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Skøn opskrift på en lækker kage med valnødder og kaffe

Valnøddekaffekage (ca. 6 stk.)

Tid: Cirka en time Ingredienser til valnøddekaffekage½ dl mælk1 spsk neskaffe75 g valnødder75 g blødt smør100 g mørk rørsukker1 æg75 g mel1 tsk bagepulver1 tsk vaniljeEvt. valnødder til pynt

Creme:1 spsk neskaffe opløst i meget lidt vand50 g blødt smør50 g flormelis50 g flødeos

Opskrifter på soendag.dk

Gæstemenu>> klik HER Bagværk >> klik HER Morgenmad& brunch>> klik HER

Sådan laver du valnøddekaffekage

Tænd ovnen på 180 grader.Varm mælken, opløs kaffen heri og afkøl det.Hak valnødderne helt fint.Pisk smør og sukker. Rør ægget i. Bland nødder, mel, bagepulver og vanilje og rør det i ægge-smørblandingen sammen med kaffen.Fordel dejen i 6 bageforme og bag dem i ca. 25 min og lad dem afkøle.Bland ingredienserne til cremen og fordel den over de afkølede kager og pynt evt. med valnødder.Smør eller olie til formen

Er du helt vild med kage?På facebook-gruppen "Jeg elsker kage" er næsten 25.000 kage-entusiaster samlet, og deles om opskrifter, tips og gode idéer. Bliv fodret med skønne kage-opskrifter og få gode tips af ligesindede. Læs mere på www.facebook.com/elsker.kage eller vær med i gruppen lige HER.