Let citrontærte fra Feelgood Bakery
Desserter

Opskrift på Let Citronkage fra Feelgood Bakery

19. september 2018
af Christiane og Louise Krogh, indehavere af Feelgood Bakery
Foto: Hanne Loop
Kagen her er næsten lige så frisk og syrlig som et citronbolche. Med en klat cream cheese frosting ovenpå smager den himmelsk og præcis som, den laves i bageriet, Feelgood Bakery, som bager naturligt glutenfrit.

Få opskriften på let citronkage fra Feelgood Bakery

Inden du går i gang: 

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør enten to springforme på 18 cm eller vælg en stor på 24 cm. Beklæd formen med bagepapir.

Sørg for at dine æg er køkkenbordslune, og at citronerne ikke kommer direkte fra køl.

Du skal bruge:

3 store citroner eller 4 små - økologisk

250 g smeltet smør eller mælkefrit alternativ

250 g rørsukker

6 æg - skilt ad i hvider og blommer

150 g naturlig glutenfri Allround mel fra Feelgood Bakery

1 tsk. bagepulver

 

LÆS OGSÅ: Citronmåne - den sunde udgave

Sådan gør du: 

Smelt smørret og sæt til side.

Kør æggeblommer og sukker på høj hastighed i køkkenmaskinen med piskeris eller håndmixer 5 minutters tid. 

Vask citronerne grundigt og riv skallen. Kun det gule. Pres saften fra citronerne og sigt kernerne fra. Skru ned på lav hastighed, hæld saften ved æggesukkerblandingen og inkorporer. Sæt til side og pisk hviderne helt stive.

Mix Allround mel og bagepulver i en skål. Sigt melblandingen over æggesukkerblanding og fold melet ind. Hæld smørret ved og inkorporer. Til sidst foldes hviderne ind i dejen.

Hæld dejen i form og placér den på næstnederste rist i ovnen. Bag i ca. 30 minutter hvis to forme, ca. 40 minutter hvis en form.

 

Frosting :

½ pakke Philadelphia cream cheese

100 g blødt smør 

200 g flormelis

½ tsk. vaniljesukker

Kør alle ingredienser ved høj hastighed indtil du får en smooth frosting. Hvis den er for blød tilsætter du bare lidt mere flormelis indtil du har en konsistens, der kan tylles ud. Fyld en sprøjtepose, evt. med tylle, ellers bare brug en plasticpose og klip spidsen af. Lav små 'dutter' på kagen, når den er helt afkølet. Velbekomme!