Desserter

Opskrift på lækre franske macarons med to slags fyld

23. maj 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Franske macarons er populære og så smager de helt fantastisk. Få opskriften på macarons med to slags fyld chokolade og chokolade-chili

Ingredienser til macarons

3 æggehvider20 g sukker180 g flormelis100 g sigtet mandelmel(smuttede malede mandler - blend selv eller køb i specialforretninger)

Chokoladefyld til macarons:

2½ dl piskefløde150 g mørk chokolade

Hvid chokoladefyld med chili til macarons:

100 g hvid chokolade½ dl piskefløde2 tsk sød chilisauce, f.eks. Lingham's

Sådan laver du macarons

Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk helt stive. Sigt flormelis og mandelmel i og pisk lidt, til massen er tyk og sej.Kom »dejen« i en sprøjtepose med en lille rund tylle og sprøjt ud på bagepapir, ikke for tæt, ca. på størrelse med en 5-krone. Lad dem hvile i 30 min.Bag ved 170 grader i 10-12 min. Afkøl lidt og læg på en rist.

Fyld til macarons

Chokoladefyld: Kog fløden op. Tilsæt chokolade i små stykker. Tag gryden af varmen og lad chokoladen smelte. Rør og stil på køl til næste dag. Tag det ud af køleskabet, og læg det lidt bløde fyld mellem kaffemacaronerne.Chokolade-chilifyld: Smelt chokoladen meget forsigtigt og vend fløde og chili i. Stil koldt til næste dag, og kom det i de lyse macarons (se ovenfor). Du kan også fylde tykt syltetøj i.