regnbueis
Desserter

Old-school regnbueis

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Hvem husker ikke, da der blev serveret regnbueis til børnefødselsdage? Prøv selv at tilberede den efter opskriften her, selv om vi advarer: Den kommer altså ikke til at smage som den fra tankstationen!
12 personer

Grundis

  • 1 l piskefløde
  • 1 god vaniljestang
  • 8 pasteuriserede ægge-
  • blommer (4 bægre)
  • 150 g flormelis

Jordbæris

  • 1/3 af grundisen
  • 200 jordbær, skyllede, nippede og skåret i små terninger
  • ½ dl rød koncentreret saft

Chokoladeis

  • 1/3 af grundisen
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. mælk
  • 100 g mørk smeltet chokolade

Tilbehør

  • vafler

Sådan laver du old school regnbueis

  1. Beklæd en 1½-liters rugbrødsform med husholdningsfilm, eller sæt 12 små silikoneformeforme klar.
  2. GRUNDIS: Pisk fløden til skum, og sæt den til side. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen, og pisk æggeblommerne lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn - det tager ca. 7 minutter med elpisker. Vend lidt af flødeskummet i de piskede blommer, og vend blandingen ned i resten af flødeskummen til en ensartet luftig masse. Fordel 1/3 af cremen i formen eller i bunden af de små forme.
  3. JORDBÆRIS: Kom jordbærterningerne i en skål, og hæld saften over. Blend jordbærmassen med en stavblender; vend den med 1/3 af grundisen, og fordel jordbærismassen over vaniljeismassen.
  4. CHOKOLADEIS: Rør kakaopulveret ud i mælken, og vend det i den smeltede chokolade. Hæld massen i den sidste del af grundisen, vend forsigtigt rundt, og fordel chokoladeismassen over jordbærismassen.

Frys isen i mindst 4 timer, og gerne natten over. Tilbereder du isen i en rugbrødsform, skal den tages ud, 15 minutter før den skal serveres. Skær den i tykke skiver, og servér den med vafler.

Forme: Lav den i små silikoneforme eller i en 1½-liters rugbrødsform.