Desserter

Nougatnødder med kirsebærpulver

2. december 2015
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Små lækre konfektkugler med fint kirsebærstøv. Du kan købe frysetørret kirsebærpulver i specialbutikker, f.eks. på specialkoebmanden.dk. Alternativt kan du bruge frysetørrede hindbær, kanel eller en god kakao.

Nougatnødder med kirsebærpulver 20 stk.

 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 5 minutter. Køletid: ½ time.

 

DET SKAL DU BRUGE TIL NOUGATNØDDER

30 hasselnødder (ca. 50 g) 

10 g sukker 

1 knsp. salt

50 g blød nougat, kold

 

Pynt

frysetørret kirsebærpulver (specialkoebmanden.dk)

 

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter, og gnid skallerne af i et rent viskestykke. Læg 20 hasselnødder til side, og hak resten groft. Smelt sukker til karamel i en lille, tykbundet gryde, og rør de hakkede hasselnødder og salt i. Hæld karamelmassen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af og stivne. Hak karamellen fint. Tag et lille stykke nougat, og dyp det i den hakkede karamel. Form nougaten rundt om 1 hasselnød, så du får en kugle, og placér den på et skærebræt beklædt med bagepapir. Gentag, til al nougat og hasselnødder er brugt. Sæt skærebrættet i køleskabet i ca. ½ time.

 

PYNT: Tril nougatkuglerne i frysetørret kirsebærpulver, og gem dem i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.