nougatkugler
Mad

Nougatkugler med peanuts

19. december 2015
af Inge Skovdal
Foto: Inge Skovdal.
Du kan ikke hænge dem på træet, men disse julekugler egner sig til gengæld fortrinligt til at spise, mens juletræet pyntes, mens gaverne åbnes, og når hele hurlumhejet er forbi. Få opskriften på nougatkugler med peanuts her

Nougatkugler med peanuts 16. stk.

Tid: 15 minutter Køletid: 1 time og 10 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL JULEKUGLER MED NOUGAT OG PEANUTS 100 g saltede peanuts 200 g blød nougat 150 g mørk chokolade
PRØV OGSÅ: Vild med disse nougatkugler? Så prøv også de lækreste nougat-nødde-brud - få opskriften her

Opskrift - sådan laver du nougatkugler med peanuts

1. Hak peanuts fint. Beklæd en ovnfast form med bagepapir, og læg nougaten i. Tænd ovnen på 80°, og stil fadet i ovnen, til nougaten er smeltet. Rør halvdelen af de hakkede peanuts i den flydende nougat, og stil massen i køleskabet i ca. 10 minutter, til nougaten har sat sig, men stadig er blød. Form kugler af nougaten med 2 teskeer, og stil dem på køl i mindst 1 time. 2. Hak chokoladen fint, og smelt ²⁄₃ af den over vandbad. Tag chokoladen af varmen, og rør den sidste ¹⁄₃ i. Dyp kuglerne i chokoladen, og rul dem i resten af de hakkede peanuts. Opbevar kuglerne på køl, til de skal spises. PRØV OGSÅ: Konfektkugler med mørk chokolade

Læs også