Nøddemazarintærte
Tid: 30 minutter. Bagetid: 30 minutter
Antal personer: 8
DET SKAL DU BRUGE
200 g marcipan
150 g sukker
200 g blødt smør
3 små æg
3 spsk. hvedemel
1 springform, ca. 24 cm i diameter
lidt smør til formen
NØDDETOPPING
150 g brun farin + ½ dl vand
35 g smør
400 g blandede nødder, f.eks. hasselnødder, valnødder, paranødder, mandler
PRØV OGSÅ:
Portionsanret en nøddemazarintærte. Lav disse små lækre og sprøde tærter
1. Tænd ovnen på 180°. Blend marcipan, sukker og smør i en blender eller foodprocessor til en ensartet masse. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og tilsæt til sidst mel. Hæld dejen i den smurte form, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter.
2. NØDDETOPPING: Smelt brun farin og ½ dl vand i en kasserolle, til blandingen er 115° varm (brug gerne et sukker- eller stegetermometer). Rør smørret i. Tilsæt nødder, rør godt, og fordel nøddetoppingen over den bagte tærte. Lad den køle helt af inden servering.
PRØV OGSÅ:
Mazarintærter med citronskum og sommerbær