Lars Ranek
Desserter

Nødde-citron-kage med honningskum

Kombinationen af nødder og citron er virkelig dejlig, og det søde honningskum på toppen fuldender smagsindtrykket.

Nødde-citron-kage med honningskum til 10-12 personer

INGREDIENSER

200 g blødt smør
200 farin
3 æg
120 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
200 g hasselnødder blendet til fint mel
skal og saft af 1 økologisk citron
 
HONNINGSKUM
2½ dl piskefløde
3 spsk. akaciehonning
 
ENDVIDERE
1 randform på 24 cm
smør
20 g hvedemel
 
DRYS
flormelis
 
Opskrift - sådan laver du nødde-citron-kage med honningskum
 
1. Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk imellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Vend nøddemel i dejen sammen med citronsaft og citronskal. Smør formen med smør, og drys den med mel.
 
2. Hæld dejen i formen, og bag kagen ved 180° i 35-40 minutter. Lad kagen afkøle let, og drys med flormelis.
 
3. Pisk fløden til skum. Vend honning i, og servér til den lune kage.
 
PRØV OGSÅ: Æble-marcipan-kage
Læs mere om: