kokostoppe
Mad

Nemme kokosmakroner med citron

11. august 2021
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Kokosmakroner kan laves på mange måder – her får du den nemme version med kondenseret mælk i stedet for æg
25 stk
Tid i alt 2 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 spsk. flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 400 g kokosmel
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron

Pynt

  • 125 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du kokosmakroner med citron

  1. Bland flormelis og vaniljekorn. Bland derefter alle ingredienserne godt sammen i en skål til en fast masse. Sæt skålen på køl i 1 time, så bliver kokosmassen nemmere at arbejde med.
  2. Form kokosmassen til 25 små ensartede toppe, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en 175° varm ovn i ca. 10 minutter, til toppen er let gylden – hold godt øje med dem undervejs, så de ikke pludselig bliver for mørke. Afkøl på en bagerist.
  3. Pynt: Smelt chokoladen over vandbad. Dyp bunden af hver kokosmakron i chokoladen, og stil dem med bunden opad på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet.

Herunder finder du flere lækre opskrifter

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også