Desserter

Nem æblecrumble

af Gitte Heidi Rasmussen 21. november 2022
Foto: Bjørn Rasmussen
Der er intet som en lun æblecrumble med letpisket flødeskum på en kold og mørk efterårsaften, hvor vinden rusker i træerne.
6 personer

Det skal du bruge til æblecrumble:

  • ¼ stang vanilje
  • 100 g hvedemel
  • 75 g rørsukker
  • 100 g smør
  • 75 g hasselnødder

Æblefyld

  • 5 æbler
  • 75 g rørsukker
  • ¼ stang vanilje
  • Revet skal fra ½ økocitron
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 50 g hasselnødder

Sådan laver du æblecrumble:

  1. Findel den kvarte vaniljestang i en foodprocessor eller multihakker sammen med hvedemel og rørsukker. Tilsæt smør og smuldr det i melblandingen, så det ligner revet ost. Bland til sidst hakkede nødder i.

  2. Halver æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk. Skær æblerne i både og dernæst i grove terninger. Bland æblerne med sukker, vaniljekorn, citronskal, ingefær og hakkede nødder.

  3. Fordel æbleblandingen i små ovnfaste skåle og crumbleblandingen ovenpå. Bag dine æblecrumble ved 200 grader i ca. 20 min.

  4. Server æblecrumble lune med flødeskum eller vaniljeis.

Prøv også: Pæretærte med marcipan og chokolade