Desserter

Monkey bread med kanel og karamel

Det amerikanske monkey bread er en kombination af brød og kage, der smager lidt henad en snasket kanelstang. Det skal spises med fingrene, så husk servietter! Her får du opskriften på monkey bread med kanel og karamel.

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 45 min
Antal personer: 4

Gærdej:

3 dl mælk
100 g blødt smør
25 g gær
1 æg
100 g rørsukker
5 g salt
1 tsk. stødt kardemomme
500 g hvedemel

Kanelkaramel:

1 spsk. stødt kanel
100 g rørsukker
100 g blødt smør

Kanelsukker:

2 spsk. stødt kanel
100 g rørsukker
 
Hævetid: I alt 1 time og 
15 minutter
 

Opskrift - sådan laver du monkey bread med kanel og karamel

Gærdej: Lun mælk og smør ved svag varme, så smørret smelter. Hæld det over i en skål, og rør gæren ud i det. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og pisk det sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen bliver fast. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Lad dejen hæve 1 time i skålen.
 
Kanelkaramel: Smelt kanel, sukker og smør i en gryde. Lad det simre under omrøring, til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen.
 
Kanelsukker: Bland kanel og sukker i en skål.
 
Gærdej, fortsat: Tril dejen til små kugler på størrelse med golfbolde. Rul boldene i kanelsukker, og fordel dem i en springform beklædt med bagepapir. Hæld karamellen over. Lad brødet efterhæve i 15 minutter. Forvarm ovnen til 175° varmluft. Bag brødet i ovnen i 45 minutter, til det er gennembagt og flot gyldent. Servér brødet, mens det stadig er lunt.