Mojito-tærter
Desserter

Mojito-tærter med romganache og limecurd

24. maj 2017
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
En klassisk mojito består af hvid rom, rørsukker, frisk mynte og masser af lime. Her får ingredienserne comeback i skriggrønne portionstærter. Her får du opskriften på mojito-tærter med romganache og limecurd

Mojito-tærter med romganache og limecurd

Tid: 1 time. Hviletid, mørdej: 1½ time. Bagetid: 15 minutter. Afkøling: 3 timer Antal personer: 6   DET SKAL DU BRUGE 100 g blødt smør 60 g flormelis korn af ½ vaniljestang 1 knsp. salt 1 æg 50 g mandelmel 150 g hvedemel 6 små tærteforme, 10 cm i diameter tørrede linser eller bønner til forbagningen  
  ROMGANACHE 100 g hvid chokolade 50 g piskefløde 2-3 spsk. hvid rom   LIMECURD MED MYNTE 1 blad husblas 12 mynteblade 200 g sukker saft og skal af 6 usprøjtede limefrugter 2 æg 60 g blødt smør 1 dråbe grøn konditorfarve   PYNT 1 dl piskefløde pisket til flødeskum 1 spsk. usaltede pistacienødder   PRØV OGSÅ: Skift de lækre mojito-tærter ud med en skøn strawberry daiquiri-cheesecake med rom og lime  

Opskrift - sådan laver du mojito-tærter med romganache og limecurd

  1. Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i ½ time.   2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik den ud i 6 cirkler med en udstikker eller et glas, der er lidt større i diameter end tærteformene. Beklæd tærteformene med dejen. Stil tærtebundene i fryseren i mindst 1 time.   3. Varm ovnen op til 190°. Læg bagepapir i hver tærtebund, og fyld op med linser. Forbag tærtebundene i ovnen i 10 minutter. Fjern linser og bagepapir, og bag tærtebundene 5 minutter mere.   4. ROMGANACHE: Hak chokoladen fint. Opvarm fløden til lige under kogepunktet, og hæld fløden over chokoladen i en skål. Vent i 2 minutter, og rør så forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Smag til med rom. Fordel romganachen i bunden af de 6 tærter, og sæt dem på køl i mindst 1 time.   5. LIMECURD MED MYNTE: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Stød mynteblade og 1 spsk. af sukkeret i en morter. Kom myntesukker, resten af sukkeret, limesaft, fintrevet limeskal og æg i en gryde, og varm det langsomt op under piskning, indtil massen tykner og når en temperatur på 83°. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i limecurden. Rør herefter det bløde smør og 1 dråbe grøn konditorfarve i limecurden. Blend massen med en stavblender. Pres den herefter gennem en finmasket si, så den bliver helt glat og fin. Fordel limecurden oven på romganachen, og sæt på køl i mindst 2 timer. Pynt tærterne med flødeskum og hakkede pistacienødder. Servér kolde.