Desserter

Mazarinkage med rabarber og vaniljecreme

Mazarinkage sælges på de fleste tankstationer. Så der er ikke noget at sige til, at de har et dårligt ry. Men hjemmelavet mazarinkage - og oven i købet med rabarber - er slet ikke til at stå for!


Mazarinkage til 4-6 personer

125 g sukker
125 g blødt smør
(+ smør til formen)
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
smør til formen
200 g rabarber
50 g rørsuker
korn af ½ stang vanilje
flormelis

Creme:

2½ dl piskefløde
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
1½ dl ymer

Vinforslag:

Muscat de Rivesaltes 2007 Cazes

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning. Tilsæt mel, og fyld massen i 8-12 smurte muffinforme.
Skær rabarberne i skiver, og vend dem med rørsukker og vaniljekorn. Kom rabarberne oveni, og bag dine mazarinkager ved ca. 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af størrelsen. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule. Tag dem ud af formen, og lad dem køle helt af på rist. Drys hver mazarinkage med en smule flormelis inden servering.
Pisk fløden blød, og vend den med vanilje, flormelis og ymer.
Servér mazarinkage kold, eller ved stuetemperatur med vaniljecreme til.

Læs mere om: