Mazarinkage med citronglace
Desserter

Mazarinkage med citronglace

af Emma Martiny 10. oktober 2018
Foto: Winnie Methmann
Den saftige mazarinkage er propfyldt med mandler, til gengæld indeholder den ingen gluten, så du kan også servere kagen for dem, der helst er fri for gluten. Her får du opskriften på mazarinkage med citronglace
30 min 8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g mandelmel
  • 100 g majsgryn, f.eks. fra Urtekram
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 25 g mandelflager
  • 1 springform, ca. 24 cm i diameter
  • smør til formen

CITRONGLACE

  • 2 spsk. sukker
  • saft af 1 citron
  • evt. flormelis

Opskrift - sådan laver du mazarinkage med citronglace

1. Tænd ovnen på 165°. Bland mandelmel, majsgryn, sukker, bagepulver og fintrevet citronskal i en skål. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og rør det i mandelmelsblandingen. Pisk æggene i, 1 ad gangen, med elpisker, til dejen er luftig. Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør siderne med smør. Fordel dejen i formen, drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i 30 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.

  2. CITRONGLACE: Smelt sukker og citronsaft sammen i en kasserolle. Lad glacen køle en smule af, inden den hældes over kagen. Drys evt. med flormelis lige før servering.   PRØV OGSÅ: Mazarinkage med vaniljeskum og bær