Desserter

Mazarinkage med citronglace

Den saftige mazarinkage er propfyldt med mandler, til gengæld indeholder den ingen gluten, så du kan også servere kagen for dem, der helst er fri for gluten. Her får du opskriften på mazarinkage med citronglace

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

200 g mandelmel
100 g majsgryn, f.eks. fra Urtekram
100 g sukker
1 tsk. bagepulver
skal af 1 usprøjtet citron
200 g smør
4 æg
25 g mandelflager
1 springform, ca. 24 cm i diameter
smør til formen

CITRONGLACE

2 spsk. sukker
saft af 1 citron
evt. flormelis

Opskrift - sådan laver du mazarinkage med citronglace

1. Tænd ovnen på 165°. Bland mandelmel, majsgryn, sukker, bagepulver og fintrevet citronskal i en skål. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og rør det i mandelmelsblandingen. Pisk æggene i, 1 ad gangen, med elpisker, til dejen er luftig. Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør siderne med smør. Fordel dejen i formen, drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i 30 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.

 
2. CITRONGLACE: Smelt sukker og citronsaft sammen i en kasserolle. Lad glacen køle en smule af, inden den hældes over kagen. Drys evt. med flormelis lige før servering.
 
 
Læs mere om: