mazarin
Desserter

Mazarin med bagte abrikoser og vaniljeskum

19. april 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Jeg er en stor fan af mazarin-kager. Her er en lækker kombination af søde abrikoser og syrlig cremefraiche.

Mazarin med bagte abrikoser og vaniljeskum

(6 stk.)

DET SKAL DU BRUGE TIL MAZARIN

MØRDEJ
100 g koldt smør i terninger
50 g flormelis
150 g hvedemel
korn af ½ vaniljestang
1 æggeblomme

ENDVIDERE
6 små tærteforme på 8 cm eller én stor på 24 cm

MAZARINFYLD
300 g smuttede mandler
250 g fint rørsukker
100 g blødt smør
4 æg
½ tsk. kardemomme
fintrevet skal af ½ økocitron

VANILJESYLTEDE ABRIKOSER
2 dl vand
1 dl rørsukker
½ stang god vanilje
400 g friske abrikoser

TILBEHØR
200 ml cremefraiche

DRYS
vaniljesukker

PRØV OGSÅ: Mazarin med citronskum og sommerbær

Opskrift - sådan laver du mazarin medbagte abrikoser og vaniljeskum

Smuldr smørret godt sammen med flormelis, vaniljekorn og mel. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Blend mandlerne fint, og bland dem med de øvrige ingredienser til mazarinmassen. Stil til side. Rul dejen tyndt ud, og læg den i de smurte tærtefade. Fyld mazarinmassen i, og bag kagerne/kagen i 15/25 minutter ved 170°, til de er flot gyldne.
Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Vask abrikoserne, og del dem i halve eller kvarter. Hæld lagen over, og lad dem trække i 5-10 minutter. Læg en klat cremefraiche på hver kage; læg abrikoser på, dryp lidt af vaniljelagen over, og drys med lidt vaniljesukker.

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med mandel-nødde-crunch

Læs også