
Mazarin med bagte abrikoser og vaniljeskum
19. april 2012Mazarin med bagte abrikoser og vaniljeskum
(6 stk.)
DET SKAL DU BRUGE TIL MAZARIN
MØRDEJ
100 g koldt smør i terninger
50 g flormelis
150 g hvedemel
korn af ½ vaniljestang
1 æggeblomme
ENDVIDERE
6 små tærteforme på 8 cm eller én stor på 24 cm
MAZARINFYLD
300 g smuttede mandler
250 g fint rørsukker
100 g blødt smør
4 æg
½ tsk. kardemomme
fintrevet skal af ½ økocitron
VANILJESYLTEDE ABRIKOSER
2 dl vand
1 dl rørsukker
½ stang god vanilje
400 g friske abrikoser
TILBEHØR
200 ml cremefraiche
DRYS
vaniljesukker
PRØV OGSÅ: Mazarin med citronskum og sommerbær
Opskrift - sådan laver du mazarin medbagte abrikoser og vaniljeskum
Smuldr smørret godt sammen med flormelis, vaniljekorn og mel. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Blend mandlerne fint, og bland dem med de øvrige ingredienser til mazarinmassen. Stil til side. Rul dejen tyndt ud, og læg den i de smurte tærtefade. Fyld mazarinmassen i, og bag kagerne/kagen i 15/25 minutter ved 170°, til de er flot gyldne.
Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Vask abrikoserne, og del dem i halve eller kvarter. Hæld lagen over, og lad dem trække i 5-10 minutter. Læg en klat cremefraiche på hver kage; læg abrikoser på, dryp lidt af vaniljelagen over, og drys med lidt vaniljesukker.