marmorkage
Desserter

Marmorkage med banan og mørk chokolade

af Camilla Biesbjerg Markussen 2. november 2017
Foto: Betina Hastoft
Marmorkage a la mormor? Nej, ikke helt – denne version er ekstra saftig og lækker, fordi der er rørt bananer og lidt cremefraiche i dejen. Her får du opskriften på marmorkage med banan og mørk chokolade

Marmorkage med banan og mørk chokolade

Tid: 20 minutter. Bagetid: 50 minutter Antal personer: 8  
  DET SKAL DU BRUGE 3 modne bananer 2 æg 100 g smør 2 spsk. cremefraiche 18 % 280 g hvedemel 175 g rørsukker 1 tsk. natron 1 tsk. vaniljesukker ¼ tsk. salt 2½ spsk. kakao 3 spsk. mælk 50 g mørk chokolade 1 aflang bageform, ca. 1½ l  
  PRØV OGSÅ: Marmorkage med citruspift  
 

Opskrift - sådan laver du marmorkage med banan og mørk chokolade

  Tænd ovnen på 175°, og beklæd bageformen med bagepapir. Skræl bananerne, mos dem med en gaffel, og rør dem sammen med æg, smeltet smør og cremefraiche. Bland mel, sukker, natron, vaniljesukker og salt, og rør det hurtigt sammen med bananblandingen med en gaffel. Hæld ca. 1⁄3 af dejen over i en anden skål. Rør kakao og mælk sammen i en kop, og rør denne blanding i den lille portion dej. Hak chokoladen fint, og rør også den i den lille portion dej, så du har en stor portion lys dej og en mindre portion mørk dej. Fordel ca. halvdelen af den lyse dej i bunden af bageformen. Hæld den mørke dej over, og slut af med resten af den lyse dej. Træk et træspyd eller en strikkepind forsigtigt gennem dejen, så den mørke dej blander sig tilfældigt med den lyse dej, og det giver en marmoreret effekt. Bag kagen i ovnen i 50 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen. Vend den herefter ud af formen, og lad den køle af på en rist. Servér kagen lun eller kold i tykke skiver.