Desserter

Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime

af Susanne Palmqvist 3. juli 2014
Foto:Henrik Freek
En frisk dessert med syrlige sommerbær og en let creme med smag et tvist af lime

Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime til 6 personer

INGREDIENSER 0-300 g jordbær lidt flydende honning saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt lidt frisk mynte eller citronmelisseblade 200 g hindbær   CREME 2½ dl skyr korn af 1 lille stang vanilje fintrevet limeskal 1-2 spsk. flormelis 1 dl piskefløde   PYNT frysetørrede hindbær frisk mynte eller citronmelisse  

Opskrift - sådan laver du Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime

  1. Creme: Rør skyr sammen med vaniljekorn, limeskal og flormelis. Pisk fløden til let skum, og vend det i. Smag cremen til – den skal være lidt sød.   2. Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Bland honning, limesaft og fintrevet limeskal med lidt finthakket krydderurt. Dryp det over jordbærrene. Læg lidt jordbær og hindbær i små portionsglas, kom creme ovenpå, derefter bær og creme igen. Pynt med friske bær, lidt krydderurt og et drys knuste frysetørrede hindbær.   TIP: Cremen kan laves 1 time før, og jordbærrene kan marineres på forhånd, men læg desserten i glas så sent som muligt.   Til forret og hovedret til en perfekt pigemiddag med anbefaler vi  

FORRET: Saltet laks med ingefær og radise - Få opskriften her

HOVEDRET: Poussiner med nye kartofler og avocadomayonnaise - Få opskriften her