Desserter

Marengslagkage med lakrids og bær

En sprød marengslagkage, som ser helt overdådig ud, hvis du lægger friske roser på toppen

Marengslagkage med lakrids og bær 

INGREDIENSER

MARENGSBUNDE
5 æggehvider
450 g sukker
2 tsk. citronsaft
 
FYLD OG PYNT
7½ dl piskefløde
500 g friske, blandede bær
3 spsk. sød lakridssirup
1 håndfuld skyllede roser eller rosenblade
 
Opskrift - sådan laver du marengslagkage med lakrids og bær
 
1. Marengsbunde: Pisk æggehviderne let skummende, og pisk 300 g af sukkeret i, lidt ad gangen, til du får en tyk marengs. Pisk længe og kraftigt, til alt sukkeret er opløst. Vend resten af sukkeret i marengsmassen sammen med citronsaft. Tegn 2 cirkler (ca. 20 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir, og fordel marengsmassen i 2 lige store bunde inden for cirklerne. Gem et par spiseskefulde marengs til små minimarengs til toppen af kagen. Bag bundene i ovnen i ca. 1 time ved 115°. Hold øje med dem – de må ikke tage for meget farve. Afkøl på en bagerist. Vær forsigtig, når du tager bagepapiret af, så de ikke knækker.
 
2. Form et kræmmerhus af bagepapir, og fyld det med et par skefulde marengsmasse. Klip et lille hul på ca. 5 mm, og afsæt små marengstoppe på størrelse med en stor ært på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 10-15 minutter ved 115°. Tjek efter, om de slipper papiret nemt – så er de færdige.
 
3. Fyld og pynt: Pisk fløden til let skum. Rens bærrene, og tør dem godt. Placér den ene marengsbund på et kagefad. Dryp den med lakridssirup i et tyndt lag. Fordel et lag flødeskum henover, og læg nogle bær oven på fløden. Placér den anden marengsbund ovenpå som låg, dryp med mere lakridssirup, og fordel et lag flødeskum på toppen. Fordel nogle friske bær og minimarengs oven på kagen. Pynt med roser, og servér straks.
 
PRØV OGSÅ: Annemettes fantastiske fødselsdagslagkage
Læs mere om: