Marengs med sommerbær.
Desserter

Marengs med sommerbær

3. juni 2017
Af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Forkæl din gæster med marengs med sommerbær og is. Der er nok til ti mennesker.

25 min.

6 pasteuriserede æggehvider300 g sukker1 tsk. hvidvinseddike100 g hasselnøddeflager100 g mørk chokolade1 l piskefløde1 vaniljestang1 kg friske bærEvt. 2 l vaniljeis og chokolade

Sådan laver du marengs:

Tænd ovnen på 125°.Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og drys sukkeret i lidt ad gangen, til massen er tyk og sukkeret opløst. Tilsæt 50 g hasselnøddeflager og 50 g finhakket chokolade.Bred marengsmassen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 1½ time. Sluk for varmen og lad marengsen tørre og blive sprød i ovnen, gerne i 4-6 timer.Pisk fløden til skum og smag til med vanilje.Anret flødeskum og bær oven på marengsbunden. Drys med resten af nøddeflagerne og hakket eller smeltet chokolade.

Prøv også marengs med chokolade