Desserter

Marcipan-, krymmel- og kokoskugler

1. december 2009
af Lynn Andersen
Lækker julekonfekt med masser af marcipan og kokos

Marcipankugler med nødder

Tid: 30 min.

50 g ristede hasselnødder50 g flormelis200 g rå marcipan200 g blød nougat½ tsk natron1 pasteuriseret æggehvide

Pynt:Finthakkede hasselnødder

Varm ovnen op til 160 grader og rist de hele hasselnødder 10-15 min. Læg dem derefter i et viskestykke og gnid dem imod hinanden for at fjerne skallen.

Smelt flormelis på panden over svag varme uden at røre. Tilsæt hasselnødderne og rør dem godt med den smeltede flormelis. Tilsæt lidt natron for at gøre nougaten mere sprød. Hæld nougatblandingen ud på en plade med bagepapir til afkøling. Knus nougaten.

Bland den knuste nougat med marcipanen og den bløde nougat. Brug æggehviden som bindemiddel. Form massen til 30-40 små kugler. Tril dem i finthakkede hasselnødder. 

Krymmelkugler

Tid: 30 min.

125 g smør3 dl havregryn1 dl kokosmel1½ dl flormelis½ dl kakao1-2 tsk vaniljesukker1 tsk pulverkaffe1 spsk piskefløde

Pynt:Chokoladekrymmel

Bland alle ingredienserne godt sammen. Form ca. 60 små kugler af blandingen og tril dem i chokoladekrymmel. 

Kokoskugler

Tid: 30 min.

100 g usaltet smør2½ spsk kakao1 dl piskefløde3-4 spsk spiritus efter eget valg225 g kokosmel1 dl havregryn3 dl rosiner1 dl flormelis

Pynt:Kokosmel

Rør smørret blødt og tilsæt alle de øvrige ingredienser. Ælt blandingen til en ensartet masse og tril den til kugler. Dæk dem med folie og vent et par timer, før de rulles i kokosmel. 

Prøv også:

Nem blomme i Madeira Mandelbrud Juleæblekage i kopFransk nougat

Vanilje-flødekarameller