Mandelsnitter med kirsebær og kanel
Antal: 15-20 stk.
Tid: 25 minutter. Hviletid: 1 time. Bagetid: 25 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL MANDELSNITTER
375 g hvedemel
80 g mandelmel
200 g sukker
korn af 1 vaniljestang
1 knsp. salt
275 g smør
2 æg
250 g kirsebærmarmelade
3 spsk. rørsukker
2 tsk. kanel
I stedet for mandelsnitter kan du prøve opskriften på en skøn rabarberkage med mandel-nødde-crunch - få opskriften her
Opskrift - sådan laver du mandelsnitter med kirsebær og kanel
1. Bland hvedemel og mandelmel med sukker, vaniljekorn og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene. Tilsæt 1 æg, og ælt dejen, til den lige akkurat bliver fin og ensartet. Del dejen i 2 lige store portioner. Rul hver halvdel ud til en 3 mm tyk firkant mellem 2 stykker bagepapir. Læg de 2 dejfirkanter på hver deres bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hvile et køligt sted i 1 time.
2. Tænd ovnen på 190°. Pisk det andet æg sammen med en gaffel, og pensl kanten på den ene dejfirkant hele vejen rundt med æg. Smør kirsebærmarmelade i et jævnt lag over resten af dejen med en paletkniv. Læg den anden dejfirkant oven på dejen med marmeladen. Tryk dejlagene let sammen, så der er ikke er luft imellem. Pres kanterne sammen, så marmeladen ikke kan løbe ud. Prik det øverste lag med en gaffel. Bag kagen i ovnen i 25 minutter, til overfladen er gylden. Afkøl på en rist. Drys med rørsukker og kanel, og skær kagen i snitter.