mandelkage
Desserter

Mandelkage med syltede pærer

13. oktober 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Den skønne mandelkage smager allerbedst, når den er helt friskbagt og lun. Servér den med en god vaniljeis til.

Mandelkage med syltede pærer til 6 personer

Tid: 20 minutter. Bagetid: 25 minutter.   DET SKAL DU BRUGE TIL MANDELKAGE 100 g smør 100 g sukker 3 æg saft og skal af ½ usprøjtet citron 150 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 50 g mandelmel 1 dl sødmælk mandelflager 1 aflang tærteform (10 x 35 cm) eller 1 rund tærteform (24 cm i diameter)   VANILJESYLTEDE PÆRER 2 modne pærer 1 vaniljestang 100 g sukker 3 dl vand  

Opskrift - sådan laver du mandelkage med syltede pærer

  1. Vaniljesyltede pærer: Skræl pærerne, og skær dem i tykke skiver på langs (fjern kerner). Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog sukker, vand, vaniljekorn og vaniljebælg sammen til en lage i 7 minutter. Tag lagen fra varmen, og lad pærerne trække i lagen, mens du bager kagen.   2. Mandelkage: Smelt smørret, og rør sukker og smør sammen. Rør æg i, 1 ad gangen. Rør citronsaft og fintrevet citronskal i. Rør mel og bagepulver i. Vend mandelmel og mælk i dejen, og rør, til dejen er ensartet. Fordel dejen i en smurt form, og fordel pærerne på dejen (gem lagen). Drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 25 minutter i en 180° varm ovn. Hæld lagen fra pærerne over den færdigbagte kage.   PRØV OGSÅ: En skøn mandelkage med 2 slags chokolade