Desserter

Mandelkage med kaffe

10. oktober 2013
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Kombinationen af mandler, kaffe og sød, sprød topping er vis noget de fleste kan lide - prøv opskriften på en skøn mandelkage her

Mandelkage med kaffe til 10 personer

INGREDIENSER175 g smør175 g sukker3 æg½ tsk. mandelessens5 spsk. espresso100 g mandler, smuttede og fintmalede150-170 g hvedemel½ tsk. bagepulver

SPRØD TOPPING60 g hvedemel40 g farin40 g koldt smør

DRYSflormelis

ENDVIDERE1 smurt springform på 20 cm i diameter

Opskrift - sådan laver du mandelkage med kaffe

1. Pisk smør og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.

2. Pisk æggene i, ét ad gangen. Tilsæt mandelessens og espresso, og bland godt. Vend mandelmel, hvedemel og bagepulver i dejen. Fordel dejen i en smurt form.

3. Tilbered toppingen: Rør mel og sukker sammen, og gnid smørret i, til det ligner grove brødkrummer. Drys toppingen over dejen, og bag kagen i en 170° varm ovn i 40-50 minutter, til kagen er gennembagt (prøv med et grillspyd eller en strikkepind, om der hænger dej ved). Lad kagen afkøle.

PRØV OGSÅ

Chokoladekage med smørcreme - få opskriften her

Mandelkage med 2 slags chokolade - få opskriften her