

Mandelæbler med skum
15. februar 2012Dessert: Mandelæbler med skum (Tid: 40 min.)En lækker og frisk dessert, der også egner sig til en vegetarmenu.
Ingredienser4 æbler50 g marcipan50 g smør1 æg2 spsk sukkerKanel1 tsk øko citronskal50 g mandlerMandelflager til pynt2 dl piskeflødeLidt vaniljesukke
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl æblerne og skær toppene af. Fjern kernehuset på æblerne med spidsen af en gulerodsskræller (lav et keglesnit). Bunden må ikke fjernes. Riv smør og marcipan groft.
Del ægget i hvide og blomme. Sæt et vandbad over og pisk æggeblommen cremet med 1 spsk sukker - det må ikke blive for varmt, så ægget koagulerer.
Vend æggecremen med marcipan, smør, et drys kanel, citronskal og hakkede mandler.
Pisk æggehviden skummende med 1 spsk sukker og vend det i mandelmassen.
Fyld massen i æblerne og drys toppen med mandelflager og kanel.
Bag æblerne møre i ovnen i ca. 20 min. og servér flødeskum rørt med lidt vaniljesukker.
Vidunderlig vegetarmenu
Mellemret:Sprøde ruller medagurkesalsa
Hovedret:Grillet tomattårnmed pesto
Læs også
