Desserter

Mandel-chokolade-mousse med hindbærsauce

En fin lille dessert med en intens smag. Den hvide chokolade er ret sød i sig selv, så det syrlige fra både cremefraice og hindbærsauce klæder smagen fint, også uden ekstra tilsætning af sukker

(4 personer)
100 g hvid chokolade
1 dl cremefraiche 38 %
1 dl piskefløde til skum
50 g meget finthakkede, smuttede mandler
1 dl tranebærsaft/juice
saft af 1 appelsin
1 stang vanilje
evt. lidt majsstivelse
400 g hindbær eller blandede skovbær
Hak chokoladen ret fint. Kom ²/ af den i en lille skål, og smelt den over vandbad. Den skal kun akkurat smelte og må ikke blive for varm. Tag skålen af varmen, og rør resten af chokoladen i. Rør cremefraichen i lidt ad gangen, så massen afkøles. Vend de hakkede mandler i. Pisk fløden til ikke helt stift skum. Vend det forsigtigt i choko-massen. Rør ikke for meget, så skiller det nemt. Kom moussen i små glas, ca. 2 spsk. i hvert. Stil den på køl i 1-4 timer (eller længere), tildækket.
Sauce: Flæk vaniljestangen, og klip den i mindre stykker. Kom den i en gryde med tranebær- og appelsinsaft. Kog det lidt ind. Jævn evt. let med majsstivelse. Vend bærrene i, og sluk med det sammen. Stil det koldt. Tag moussen ud af køleskabet ½ time, før den skal serveres. Servér den med lidt bær og sauce ovenpå og resten ved siden af.

RELEVANTE LINKS

Blomkål med æbler Tomattærte med sennep
Blomkål med
æbler
Tomattærte
med sennep
Madplan til
hele ugen
Læs mere om: