Desserter

Mandel-chokolade-mousse med hindbærsauce

af Camilla Zarah Lawes 5. august 2010
Foto: Lars Ranek
En fin lille dessert med en intens smag. Den hvide chokolade er ret sød i sig selv, så det syrlige fra både cremefraice og hindbærsauce klæder smagen fint, også uden ekstra tilsætning af sukker

(4 personer)100 g hvid chokolade1 dl cremefraiche 38 %1 dl piskefløde til skum50 g meget finthakkede, smuttede mandler1 dl tranebærsaft/juicesaft af 1 appelsin1 stang vaniljeevt. lidt majsstivelse400 g hindbær eller blandede skovbærHak chokoladen ret fint. Kom ²/ af den i en lille skål, og smelt den over vandbad. Den skal kun akkurat smelte og må ikke blive for varm. Tag skålen af varmen, og rør resten af chokoladen i. Rør cremefraichen i lidt ad gangen, så massen afkøles. Vend de hakkede mandler i. Pisk fløden til ikke helt stift skum. Vend det forsigtigt i choko-massen. Rør ikke for meget, så skiller det nemt. Kom moussen i små glas, ca. 2 spsk. i hvert. Stil den på køl i 1-4 timer (eller længere), tildækket.Sauce: Flæk vaniljestangen, og klip den i mindre stykker. Kom den i en gryde med tranebær- og appelsinsaft. Kog det lidt ind. Jævn evt. let med majsstivelse. Vend bærrene i, og sluk med det sammen. Stil det koldt. Tag moussen ud af køleskabet ½ time, før den skal serveres. Servér den med lidt bær og sauce ovenpå og resten ved siden af.

RELEVANTE LINKS

Blomkål med æbler
Tomattærte med sennep