Desserter

Mandarinkage med polenta

25. februar 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Mandarinkagen bages helt uden mel. Mandariner og blendede mandler giver kagen en dejligt saftig konsistens

Mandarinkage med polenta til 6-8 personer

INGREDIENSER

2 mandariner 90 g mandler 85 g polenta ½ tsk. bagepulver 3 æg 110 g flormelis springform på 20 cm i diameter   MANDARINSIRUP 150 g sukker 2 spsk. vand ½ dl friskpresset saft af ca. 1 mandarin  

Opskrift - sådan laver du mandarinkage med polenta

  1. Kog de hele, uskrællede mandariner i en gryde med vand i ca. 30 minutter. Afkøl en smule, og kør herefter de kogte mandariner til puré i en blender eller foodprocessor. Hæld mandarinpuréen over i en skål. Kør mandlerne til mandelmel i en foodprocessor. Bland mandelmel, polenta og bagepulver i en skål. Pisk æg og flormelis tykt og luftigt med en elpisker i en anden skål. Vend nu forsigtigt mandarinpuréen, mandelblandingen og æggemassen sammen med en stor ske. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter.   2. Afkøl kagen i formen.   3. Mandarinsirup: Kom sukker og vand på en lille pande, og pisk det godt sammen. Bring i kog, og lad det koge, til sukkeret begynder at karamellisere i kanten – rør ikke i massen undervejs. Tilsæt forsigtigt mandarinsaften, og pisk, til det er godt blandet. Afkøl siruppen til stuetemperatur. Tag den afkølede kage ud af formen, og fordel siruppen over kage   PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage