Desserter

Mælkechokolademousse med brombær og mandelknas

Den luftige mælkechokolademousse er ultralet at lave, og smager bare af mere

Mælkechokolademousse med brombær og mandelknas til 4 personer

Tid: 25 min. Hviletid: mindst 4 timer Ovntid: 12 min.
 
INGREDIENSER
100 g mælkechokolade
3 æg delt i blommer og hvider
1 knsp. salt
4 portionsglas el. kopper
 
MANDELKNAS
20 g hvedemel
20 g mandelmel
50 g sukker
40 g smør
 
PYNT
1 bakke friske brombær

 

Opskrift - sådan laver du mælkechokolademousse med brombær og mandelknas

 
1. Hak chokoladen groft. Smelt den i en skål over vandbad. Pisk æggeblommerne grundigt sammen i en skål. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Rør chokoladen ud i æggeblommerne. Tilsæt salt. Vend til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i chokoladecremen. Fordel chokolademoussen i portionsglas eller kopper. Lad chokolademoussen hvile på køl i mindst 4 timer.
 
2. Mandelknas: Forvarm ovnen til 200°. Bland mel, mandelmel og sukker sammen i en skål, og smuldr smørret i. Fordel dejen på en bageplade, og bag den i den varme ovn i 10-12 minutter, til den er gylden. Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle. Bræk den i små stykker.
 
3. Pynt chokolademoussen med brombær, og servér lidt mandelknas til.
 
Tip: Alle former for bær og frugter smager strålende i selskab med denne magiske mælkechokolademousse.
 

PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse