Desserter

Mælkechokolademousse med brombær og mandelknas

7. marts 2014
af Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolat, fra bogen ”Lykken er chokolade”
Den luftige mælkechokolademousse er ultralet at lave, og smager bare af mere

Mælkechokolademousse med brombær og mandelknas til 4 personer

Tid: 25 min. Hviletid: mindst 4 timer Ovntid: 12 min.   INGREDIENSER 100 g mælkechokolade 3 æg delt i blommer og hvider 1 knsp. salt 4 portionsglas el. kopper   MANDELKNAS 20 g hvedemel 20 g mandelmel 50 g sukker 40 g smør   PYNT 1 bakke friske brombær

 

Opskrift - sådan laver du mælkechokolademousse med brombær og mandelknas

  1. Hak chokoladen groft. Smelt den i en skål over vandbad. Pisk æggeblommerne grundigt sammen i en skål. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Rør chokoladen ud i æggeblommerne. Tilsæt salt. Vend til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i chokoladecremen. Fordel chokolademoussen i portionsglas eller kopper. Lad chokolademoussen hvile på køl i mindst 4 timer.   2. Mandelknas: Forvarm ovnen til 200°. Bland mel, mandelmel og sukker sammen i en skål, og smuldr smørret i. Fordel dejen på en bageplade, og bag den i den varme ovn i 10-12 minutter, til den er gylden. Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle. Bræk den i små stykker.   3. Pynt chokolademoussen med brombær, og servér lidt mandelknas til.   Tip: Alle former for bær og frugter smager strålende i selskab med denne magiske mælkechokolademousse.  

PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse

Læs også