kanelsnegle

Luksus-kanelsnegle med marcipanremonce

14. oktober 2016
af Maja Ambeck Vase
Foto: Line Falck
Sneglene er fyldt med gode sager, men er små og delikate – så der er plads til at spise mere end én. Her får du opskriften på luksus-kanelsnegle med marcipanremonce

Luksus-kanelsnegle med marcipanremonce

 

Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 1 time. Bagetid: 12 minutter. 

Antal: 14-16 små kanelsnegle

 

DET SKAL DU BRUGE

1 dl mælk

25 g gær

250 g hvedemel

1 æg

½ tsk. stødt kanel

¹/₃ tsk. stødt kardemomme

¼ tsk. salt

25 g sukker

50 g smør

 

 

MARCIPAN-REMONCE

75 g marcipan

75 g blødt smør

75 g brun farin

1 spsk. stødt kanel

 

PENSLING

1 æg

2 spsk. rørsukker

 

PYNT

75 g flormelis

ca. 2 spsk. vand

1-2 spsk. frysetørrede hindbær

 

Opskrift - sådan laver du luksus-kanelsnegle med marcipanremonce

 

1. Lun mælken. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Rør halvdelen af melet i, lidt ad gangen. Tilsæt æg, kanel, kardemomme, salt og sukker. Skær smørret i små tern, og rør det i. Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter et lunt sted.

 

2. MARCIPAN-REMONCE: Riv marcipanen fint, og pisk den sammen med smør, farin og kanel. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel på 25 x 35 cm i en ½ cm’s tykkelse. Smør remonce på i et jævnt lag. Rul dejen stramt sammen, og skær den ud i 14-16 skiver. Sæt sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

 

3. PENSLING: Pensl sneglene med sammenpisket æg, og drys et tyndt lag rørsukker ovenpå. Bag sneglene i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Afkøl helt.

 

4. PYNT: Rør flormelis og vand til en tyk glasur. Dekorér kanelsneglene med glasur, og drys med frysetørrede hindbær.

 

TIP: Du kan også lægge kanelsneglene tæt ved siden af hinanden i en springform og bage dem som én stor kage.

 

PRØV OGSÅ: Hjemmelavede romkugler - de bedste