Desserter

Linser med marcipan og pærer

af Susanne Palmqvist 25. maj 2012
Foto: Anders Schønnemann
Linser er en skøn klassiker og nemme at bage og den lækre pærefyld gør dem dejlig friske

(ca. 14 stk.)VANILJECREME:¼ l madlavningsfløde2 æg2 spsk. sukkerkorn af ½ stang vanilje2 spsk. majsstivelse ENDVIDERE:1 portion mørdej (se opskrift nedenfor)150 g marcipan2 modne pærer eller anden frugt f.eks. æble eller friske abrikoserDRYS:flormelisVarm fløden op i en tykbundet gryde. Pisk æg, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen med elpisker. Hæld den varme fløde i, og pisk godt. Kom det tilbage i gryden, og varm det op, til det bliver cremet. Pisk hele tiden. Køl cremen helt af, ELLER: Lav en portion færdigkøbt kold kagecreme efter anvisning på pakken.Rul dejen ud på et melstrøet bord, og stik den ud i passende størrelse til dine forme. Beklæd de smurte forme med dej. Kom lidt marcipan i bunden, og et stykke pære og creme i hver. Stik dej ud, så det passer til låg, og læg dem ovenpå. Tryk kanterne til. Bag linserne midt i en 180° varm ovn i ca. 12 minutter, eller til de er lysebrune. Lad dem køle af på en rist, og løft dem forsigtigt ud af formene. Drys evt. med flormelis.GRUNDOPSKRIFT PÅ MØRDEJ 250 g hvedemel1 tsk. vaniljesukker¼ bagepulver175 g koldt smør100 g lyst rørsukker1 æg½ spsk. vandSigt mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Hak det kolde smør, og smuldr det i melet (nemt i en food-processor).Pisk sukker, æg og vand med elpisker. Hæld det i, og saml hurtigt dejen (er lidt klistret nu). Læg den i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere.Syltede pærer med karamelfløde