Desserter

LCHF opskrift: Amerikanske pandekager med jordbær-mynte-salat

Jagten på den perfekte pandekageopskrift stopper aldrig helt. Her er vi dog ved at være i mål, vil jeg mene. Pandekagerne er tykke og luftige, har god smag, og så er de – modsat mange melfri pandekager – virkelig nemme at lave

LCHF - Amerikanske pandekager med jordbær-mynte-salat (10 stk)

Amerikanske pandekager er en fantastisk ret til f.eks. en dejlig brunch. Amerikanske pandekager har en god størrelse, der gør at de er namme at have stående på et fad på bordet, således at der er plads til resten af brunchen. Denne opskrift er tilmed i en lavkarbo udgave, så du kan spise dem med god samvittighed.

INGREDIENSER til amerikanske pandekager

2 æggehvider
100 g hytteost 4 %
2 æg
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
1 nip salt
2 spsk. kokosfibre
kokosolie eller smør til stegning
 
JORDBÆR-MYNTE-SALAT
150 g friske jordbær
15 mynteblade
 
CITRUSCREME
100 g mascarpone
1-2 spsk. fløde
1-2 tsk. SukrinMelis
skal af ½ økocitron
1 spsk. citronsaft
 

Opskrift - sådan laver du LCHF - amerikanske pandekager med jordbær-mynte-salat

 
1. Pisk de to æggehvider stive i en skål (gem blommerne, og kom dem i dine morgenæg i morgen). Blend hytteosten med de to hele æg; tilsæt bagepulver og krydderier, og blend det godt sammen. Vend den blendede masse i de stive æggehvider, og vend til sidst kokosfibrene i, til du har en jævn dej. Varm en pande op, og kom smør eller kokosolie på. Kom dejen på panden i klatter, så der er plads til ca. fire klatter. Steg pandekagerne på begge sider.
 
2. Jordbær-mynte-salat: Skær jordbærrene i skiver, og hak mynten fint. Bland jordbærrene og mynten i en skål, og servér salaten til pandekagerne.
 
3. Citruscreme: Rør ingredienserne sammen, og servér.
 
PRØV OGSÅ: LCHF opskrift: Lav selv lækre snickers
 
 
 
Læs mere om: