Lars Ranek
Desserter

Lakridsmarengs med bagte figner

Min helt store passion lige for tiden er lakrids – her i marengs og serveret med bagte figner. Det er lækkert, lover jeg

Lakridsmarengs med bagte figner til 6 personer

INGREDIENSER

6 pasteuriserede æggehvider 
300 g sukker
lidt citronsaft
2 spsk. raw lakridspulver (f.eks. Bülow)
 
BAGTE FIGNER
4 figner
2 dl portvin
160 g sukker
1 vaniljestang, korn og bælg
 
DRYS
¼ l piskefløde pisket til blødt skum
 
Opskrift - sådan laver du Lakridsmarengs med bagte figner
 
1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Vend citronsaft i sammen med lakridspulveret. 
 
2. Fordel massen i runde klatter på ca. 8 cm i diameter på en bageplade med bagepapir.
 
3. Bag marengsene ved 140° midt i ovnen i 1½ time. Kanterne skal være sprøde og tørre. Sluk for ovnen, og lad marengsene stå, til de er afkølet. 
 
4. Del fignerne i både. Kog portvinen op med sukker og vaniljekorn og -bælg. Tilsæt figenbådene, når sukkeret er smeltet og konsistensen er som sirup. Kog op, sluk, og lad fignerne afkøle i lagen. Anret marengsene med figner, lidt af lagen og en god klat flødeskum på toppen.  
 
PRØV OGSÅ: Muffins med lakrids
Læs mere om: