Desserter

Lakridsmarengs med bagte figner

12. december 2013
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Min helt store passion lige for tiden er lakrids – her i marengs og serveret med bagte figner. Det er lækkert, lover jeg

Lakridsmarengs med bagte figner til 6 personer

INGREDIENSER

6 pasteuriserede æggehvider  300 g sukker lidt citronsaft 2 spsk. raw lakridspulver (f.eks. Bülow)   BAGTE FIGNER 4 figner 2 dl portvin 160 g sukker 1 vaniljestang, korn og bælg   DRYS ¼ l piskefløde pisket til blødt skum   Opskrift - sådan laver du Lakridsmarengs med bagte figner   1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Vend citronsaft i sammen med lakridspulveret.    2. Fordel massen i runde klatter på ca. 8 cm i diameter på en bageplade med bagepapir.   3. Bag marengsene ved 140° midt i ovnen i 1½ time. Kanterne skal være sprøde og tørre. Sluk for ovnen, og lad marengsene stå, til de er afkølet.    4. Del fignerne i både. Kog portvinen op med sukker og vaniljekorn og -bælg. Tilsæt figenbådene, når sukkeret er smeltet og konsistensen er som sirup. Kog op, sluk, og lad fignerne afkøle i lagen. Anret marengsene med figner, lidt af lagen og en god klat flødeskum på toppen.     PRØV OGSÅ: Muffins med lakrids

Læs også