Brombærflorentiner
Desserter

Lækre brombærflorentinere

af Julie Hey 22. august 2019
Foto: Betina Hastoft
Det er tid til friske brombær. Pluk løs, brug dem til lækre kager og andre retter, og frys resten ned til senere. Her får du opskriften på de lækreste brombærflorentinere
8 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g brombær + 8 til pynt
  • 75 g hvid chokolade
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 16 vaffelkiks eller nøddekager
  • Spiseligt brombærstøv eller flormelis

 

Opskrift - sådan laver du brombærflorentinere

 

1. Mos 75 g brombær i en skål. Hak chokoladen fint og smelt den over et vandbad. Vend brombær og chokolade sammen og lad det køle af. 

 

2. Pisk æggeblommerne luftige med sukker. Pisk fløden til skum. Vend æggecremen i flødeskummet og tilsæt den afkølede chokolade. Kom evt. cremen på køl i 1 time. 

 

3. Pisk cremen stiv og sæt den imellem små sprøde kiks eller vafler. Pynt evt. med flormelis eller bærstøv og resten af bærrene.

 

PRØV OGSÅ: Eclair med hindbærcreme