Er der noget bedre end at sætte tænderne i en lækker og saftig chokoladekage?
Mad

Lækker og saftig chokoladekage

7. marts 2018
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Chokoladekage vækker altid lykke. Her får du en dejlig svampet og saftig udgave.
40 min6 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge til din chokoladekage:

200 g blødt smør 200 g rørsukker 80 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 4 spsk. kakao 100 g mørk chokolade 3 æg

Glasur:

150 g mælkechokolade 1 håndfuld frysetørret jordbær Chokoladekage er godt til gæster. Det er disse kaffetrøfler også.

Endvidere:

1 springform på 18 cm i diameter Ca. 20 g smør til formen + 2 spsk. sukker

Så nemt er det at lave chokoladekage:

Varm ovnen op til 175°. Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Sigt mel, bagepulver og kakao i dejen. Smelt chokoladen over et vandbad og hæld den i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Smør formen og drys bunden med sukker. Hæld dejen i formen og bag kagen i 35-40 min. Lad kagen køle helt af. Hak chokoladen til glasuren fint, smelt den over et vandbad og hæld den over kagen. Fordel glasuren på hele kagen. Drys med frysetørret jordbær.

Læs også