Desserter

Krydret pærekage med ingefær og flødeskum

Nem kage, der ikke skal i ovnen. Tilbered bunden og pærerne dagen før, og saml kagen, lige før den skal serveres. Bunden kan smuldre lidt, når man skærer den ud





(10 personer)
BUND:
125 g Digestivekiks
75 g Bastognekiks
1 spsk. rørsukker
1 spsk. stødt ingefær
120 g smeltet smør

FYLD:
4 dl vand
240 g sukker
4 cm skrællet ingefær i skiver
4 pærer

PYNT:
½ l piskefløde
2 spsk. flormelis
8 mandler i tynde skiver med skal

ENDVIDERE:
1 lang form med løs bund på 8 x 25 cm eller en springform på 20 cm

Blend de to slags kiks helt fint med sukker og ingefær. Tilsæt smør, og kør det godt igennem. Tryk kiksemassen ud i formen. Stil bunden i køleskabet i minimum 3 timer, gerne natten over. Kog vand, sukker og ingefærskiver i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Skræl pærerne; fjern kernerne, og kom pærerne i sukkerlagen. Læg et stykke bagepapir over, så pærerne er helt dækket. Kog pærerne i 25 minutter. Afkøl dem i lagen, gerne natten over. Dup pærerne tørre, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne over tærtebunden. Pisk fløden til skum med flormelis Fordel skummet over pærerne, og drys med mandler.

Pærekager med marengstop

Læs mere om: