Desserter

Krydret pærekage med ingefær og flødeskum

af Camilla Zarah Lawes 12. november 2012
Foto: Lars Ranek
Nem kage, der ikke skal i ovnen. Tilbered bunden og pærerne dagen før, og saml kagen, lige før den skal serveres. Bunden kan smuldre lidt, når man skærer den ud

(10 personer)BUND:125 g Digestivekiks75 g Bastognekiks1 spsk. rørsukker1 spsk. stødt ingefær120 g smeltet smørFYLD:4 dl vand240 g sukker4 cm skrællet ingefær i skiver4 pærerPYNT:½ l piskefløde2 spsk. flormelis8 mandler i tynde skiver med skalENDVIDERE:1 lang form med løs bund på 8 x 25 cm eller en springform på 20 cmBlend de to slags kiks helt fint med sukker og ingefær. Tilsæt smør, og kør det godt igennem. Tryk kiksemassen ud i formen. Stil bunden i køleskabet i minimum 3 timer, gerne natten over. Kog vand, sukker og ingefærskiver i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Skræl pærerne; fjern kernerne, og kom pærerne i sukkerlagen. Læg et stykke bagepapir over, så pærerne er helt dækket. Kog pærerne i 25 minutter. Afkøl dem i lagen, gerne natten over. Dup pærerne tørre, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne over tærtebunden. Pisk fløden til skum med flormelis Fordel skummet over pærerne, og drys med mandler.Pærekager med marengstop