Desserter

Krydret æblekage med flødeostcreme

Æbler indeni og æbler ovenpå. Den bløde flødeostcreme fuldender oplevelsen af den luftige og krydrede æblekage

Krydret æblekage med flødeostcreme

 
Tid: 30 minutter. Ovntid: 40-45 minutter
Antal personer: 8-10
 
DET SKAL DU BRUGE
4 æg
300 g brun farin
2 dl solsikkeolie
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
2 tsk. kanel
½ tsk. stødt nellike
3 æbler, f.eks. ingridmarie
50 g hasselnødder
1 randform eller springform, 22-24 cm i diameter
lidt solsikkeolie til formen
 
OSTECREME
saft og skal af 1 usprøjtet lime
200 g flødeost, f.eks. Philadelphia
5 spsk. flormelis
 
PYNT
1 rødt æble, f.eks. ingridmarie
 
PRØV OGSÅ: Mormors æblekage
 

Opskrift - sådan laver du krydret æblekage med flødeostcreme

 
1. Tænd ovnen på 175°. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer og farin sammen med en elpisker, og hæld olie i, mens du pisker. Bland mel med bagepulver, natron, salt, kanel og nellike. Sigt melblandingen i dejen, og vend rundt med en dejskraber. Skyl og riv æblerne groft. Hak nødderne groft, og rør æble og nødder i dejen. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i dejen. Pensl formen med lidt olie, og fordel dejen i formen. Bag kagen nederst i ovnen i 40-45 minutter.
 
2. OSTECREME: Rør limesaft og finrevet limeskal sammen med flødeost og flormelis. Fordel cremen oven på den afkølede kage.
 
3. PYNT: Skyl og skær æblet i papirtynde både, og pynt kagen med bådene.
 
TIP: Tilsæt 50 g rosiner i stedet for eller sammen med nødderne.
 
PRØV OGSÅ: Æble-marcipankage
 
Læs mere om: