æblekage
Desserter

Krydret æblekage med flødeostcreme

af Camilla Zarah Lawes 23. september 2016
Foto: Columbus Leth
Æbler indeni og æbler ovenpå. Den bløde flødeostcreme fuldender oplevelsen af den luftige og krydrede æblekage

Krydret æblekage med flødeostcreme

  Tid: 30 minutter. Ovntid: 40-45 minutter Antal personer: 8-10   DET SKAL DU BRUGE 4 æg 300 g brun farin 2 dl solsikkeolie 250 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 tsk. natron ½ tsk. salt 2 tsk. kanel ½ tsk. stødt nellike 3 æbler, f.eks. ingridmarie 50 g hasselnødder 1 randform eller springform, 22-24 cm i diameter lidt solsikkeolie til formen   OSTECREME saft og skal af 1 usprøjtet lime 200 g flødeost, f.eks. Philadelphia 5 spsk. flormelis   PYNT 1 rødt æble, f.eks. ingridmarie   PRØV OGSÅ: Mormors æblekage  

Opskrift - sådan laver du krydret æblekage med flødeostcreme

  1. Tænd ovnen på 175°. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer og farin sammen med en elpisker, og hæld olie i, mens du pisker. Bland mel med bagepulver, natron, salt, kanel og nellike. Sigt melblandingen i dejen, og vend rundt med en dejskraber. Skyl og riv æblerne groft. Hak nødderne groft, og rør æble og nødder i dejen. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i dejen. Pensl formen med lidt olie, og fordel dejen i formen. Bag kagen nederst i ovnen i 40-45 minutter.   2. OSTECREME: Rør limesaft og finrevet limeskal sammen med flødeost og flormelis. Fordel cremen oven på den afkølede kage.   3. PYNT: Skyl og skær æblet i papirtynde både, og pynt kagen med bådene.   TIP: Tilsæt 50 g rosiner i stedet for eller sammen med nødderne.   PRØV OGSÅ: Æble-marcipankage