Desserter

Kryddermuffins med citronglasur

af Camilla Zarah Lawes 1. oktober 2012
Foto: Lars Ranek
Courgetter i kager er med til at bevare dem saftige. De små krydrede muffins er bagt med en færdig krydderiblanding, som giver en fin, mild smag

Kagerne er ikke særlig søde, og den mørke chokolade må gerne være kraftig (70 %), hvis du kan lide det. Kan også bages som én stor kage i springform eller en lille bradepande. Kan fryses.(12 stk.)3 store æg150 g lyst rørsukker85 g mørk muscovadosukker1 tsk. vaniljesukker1 nip salt125 g sigtet hvedemel65 g fint speltmel (eller kamut og speltmel)1 brev Dr. Oetker Honningkage Krydderi2 tsk. bagepulver250 g groftrevet courgettefintrevet skal af 1 økocitron150 g smeltet, let afkølet smør100 g mørk chokolade, grofthakket12 formeGLASUR:1 spsk. flødeost naturelca. 1½ dl flormelisrevet citronskal og evt. lidt af saftenDRYS:hakkede, usaltede pistaciekernerPisk æg, de to slags sukker og vaniljesukker godt med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Bland mel, krydderiblanding og bagepulver, og vend det i skiftevis med revet courgette ved hjælp af en dejskraber og lette tag. Rør citronskal og det afkølede smør i, og til sidst chokoladen. Smør formene, og fordel dejen, kun lige til kanten. Bag dem midt i en 190° varm ovn i 20-25 minutter. Bages kagen i springform eller bradepande skal temperaturen være 185° og tiden ca. 50 minutter. Lad kagerne køle helt af. Rør en tyk glasur sammen, kom den på kagerne, og drys med pistaciekerner.Prøv også: Choko-muffins med kokos