kransekage
Mad

Kransekage-konfekt: Kransekage i miniudgave

29. december 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Kransekage lavet som konfekt og pyntet med totalt syndige cocktailbær, så de er helt retro. Brug eventuelt syltede kirsebær, valnødder eller mørk chokolade.

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g marcipan
  • 150 g flormelis
  • 65 g æggehvider (ca. 2 små æg)

ENDVIDERE

  • cocktailbær

PRØV OGSÅ: 11 lækre opskrifter på kransekage

Opskrift - sådan laver du kransekage-konfekt (20-25 stk)

1. Kom marcipan og flormelis i en skål, og pisk det med en elpisker (eller kom det hele i en foodprocessor). Tilsæt æggehvider, og fyld massen i en sprøjtepose, evt. med stjernetylle på.

2. Sprøjt små rosetter på størrelse med en 2-krone på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt et cocktailbær på toppen, og bag dem ved 220° i 6-9 minutter, eller til de er gyldne. Bag dem evt. på dobbelt bageplade for at undgå, at de bliver for mørke i bunden.

3. Lad dem køle af på bagepladen.

TIP: Bagere og konditorer fryser deres kransekager, inden de skal bruge dem. Det er både praktisk og giver let seje kransekager (på den gode måde). Benyt dig af tricket, så har du altid friske kransekager til gæster. Dyp evt. bunden i smeltet chokolade

LÆS OGSÅ: Kransekage med nougat

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også