kransekage
Desserter

Kransekage med chokolade

af Camilla Zarah Lawes 25. december 2012
Foto: Lars Ranek
Kransekage med chokoladestrejf er det rene nytårsguf til champagnen kl. 24.

KRANSEKAGE MED CHOKOLADE

ca. 16 stk. kransekager

DET SKAL DU BRUGE TIL KRANSEKAGE50 g let finthakkede mandler200 g marcipan75 g flormelis2 spsk. akaciehonning1 æggehvide

PYNT TIL KRANSEKAGE:50 g mørk chokolade 70 %, smeltetpistacienødder

 

Opskrift - sådan laver du kransekage med chokolade

Rist de hakkede mandler på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle helt af. Ælt dem sammen med marcipan, flormelis og honning til en lind masse. Tilsæt æggehviden, lidt ad gangen. Massen skal være fast. Tril massen til kugler, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Tryk hver kugle let på toppen. Bag kagerne midt i en 210° varm ovn i 6-7 minutter. Lad dem køle af.Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp en ske i chokoladen, og kør den flydende chokolade hurtigt frem og tilbage over kagerne. Drys med pistacienødder, og lad kransekagerne afkøle helt.

Prøv også opskriften på Kransekage-stænger med nougat