

Kransekage med chokolade
KRANSEKAGE MED CHOKOLADE
ca. 16 stk. kransekager
DET SKAL DU BRUGE TIL KRANSEKAGE50 g let finthakkede mandler200 g marcipan75 g flormelis2 spsk. akaciehonning1 æggehvide
PYNT TIL KRANSEKAGE:50 g mørk chokolade 70 %, smeltetpistacienødder
Opskrift - sådan laver du kransekage med chokolade
Rist de hakkede mandler på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle helt af. Ælt dem sammen med marcipan, flormelis og honning til en lind masse. Tilsæt æggehviden, lidt ad gangen. Massen skal være fast. Tril massen til kugler, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Tryk hver kugle let på toppen. Bag kagerne midt i en 210° varm ovn i 6-7 minutter. Lad dem køle af.Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp en ske i chokoladen, og kør den flydende chokolade hurtigt frem og tilbage over kagerne. Drys med pistacienødder, og lad kransekagerne afkøle helt.
Læs også
