Desserter

Koldskål-is med bær og knas

13. juni 2013
Af Susanne Palmqvist 06/13/2013 - 12:00
Kan man lave is af kærnemælkskoldskål? Nej, ikke direkte, men du kan lave en skøn is, der smager som koldskål. Anret den på kammerjunker-knas og masser af friske sommerbær. Du vil elske de

Koldskål-is med bær og knas til 6 personer

INGREDIENSER

1 dl citronsaft (af 1-2 citroner)1 dl lyst rørsukker2 spsk. glukose (fås i større supermarkeder)6 æggeblommer (f.eks. 3 små bægre pasteuriserede)fintrevet skal af 1 øko-citronkorn af 1 stang vanilje5 dl piskefløde1 dl tykmælk, 3,5 %

KNAS2½ spsk. sukker15 g smør30 g mandler10-12 kammerjunkere, knustefriske jordbær, hindbær og blåbær

Opskrift: Sådan laver du koldskål-is med bær og knas

1. Riv skallen af citronen, og gem det. Pres saften ud. Kog den med sukker i 5 minutter, og tilsæt glukosen. Sluk.

2. Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige. Pisk sukkerlagen ned i, i en tynd stråle og ikke for hurtigt. Pisk hele tiden. Kom citronsaft og vaniljekorn i, og pisk det igennem. Pisk fløden til skum. Vend tykmælk og flødeskum i med lette tag. Smag, om der skal mere citron eller vanilje i.

3. Kom massen i en boks med låg, og frys den i mindst 6 timer. Tag isen ud af fryseren 15 minutter, før den skal serveres.

4. Smelt sukkeret på en pande, og kom smørret i, når det lige får farve. Vend straks mandlerne i, og rør, til de er dækket af karamel. Pas på, de ikke branker! Kom dem på bagepapir, og køl af. Hak dem, og bland med knuste kammerjunkere.

5. Form isen til kugler, og anret på en lille bund af knas. Pynt med friske bær.

Prøv også: Kokos-is med blommekompot