Desserter
Koldskål-cheesecake
Skal der være sommerfest, kan du dresse kagen ekstra op med forskellige bær og spiselige blomster.
Tirsdag, 27. maj 2014 - 8:00 - af Mai Knauer, Foto: Columbus Leth
Koldskål-cheesecake til 4 personer
Tid: 25 min. Hviletid på køl: 4 timer.
INGREDIENSER
200 g kammerjunkere
75 g smør
skal af 1 usprøjtet citron
1 tsk. vaniljesukker
1 springform, 18 cm i diameter
FYLD
4 blade husblas
1 dl sødmælk
3 spsk. rørsukker
korn af 1 vaniljestang
5 dl kærnemælk
2 usprøjtede limefrugter
200 g mascarpone
30 g flormelis
PYNT
250 g jordbær
Opskrift - sådan laver du koldskål-cheescake
1. Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Bland krummerne med smeltet smør, fintrevet citronskal og vaniljesukker. Beklæd springformen med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen. Stil formen på køl.
2. Fyld: Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Varm mælken op i en gryde til kogepunktet, og opløs herefter sukkeret i mælken. Hæld mælken i en skål, og rør vaniljekorn i. Vrid husblassen godt, og lad den blive opløst i den stadig varme mælk. Rør kærnemælk i den varme mælk. Riv limeskal fint, og rør det i mælkeblandingen. Vend mascarpone med presset lime saft og flormelis i en anden skål. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponemassen.
3. Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer. Pynt kagen med halve jordbær lige før servering.