Desserter

Nem og lækker koldskål-cheesecake

27. maj 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Skal der være sommerfest, kan du dresse kagen ekstra op med forskellige bær og spiselige blomster.

Koldskål-cheesecake til 4 personer

Tid: 25 min. Hviletid på køl: 4 timer.    INGREDIENSER 200 g kammerjunkere 75 g smør skal af 1 usprøjtet citron 1 tsk. vaniljesukker 1 springform, 18 cm i diameter   FYLD 4 blade husblas 1 dl sødmælk 3 spsk. rørsukker korn af 1 vaniljestang 5 dl kærnemælk 2 usprøjtede limefrugter 200 g mascarpone 30 g flormelis   PYNT 250 g jordbær  

Opskrift - sådan laver du koldskål-cheescake

  1. Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Bland krummerne med smeltet smør, fintrevet citronskal og vaniljesukker. Beklæd springformen med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen. Stil formen på køl.   2. Fyld: Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Varm mælken op i en gryde til kogepunktet, og opløs herefter sukkeret i mælken. Hæld mælken i en skål, og rør vaniljekorn i. Vrid husblassen godt, og lad den blive opløst i den stadig varme mælk. Rør kærnemælk i den varme mælk. Riv limeskal fint, og rør det i mælkeblandingen. Vend mascarpone med presset lime saft og flormelis i en anden skål. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponemassen.   3. Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer. Pynt kagen med halve jordbær lige før servering.   PRØV OGSÅ: Koldskål med bær og knas