Desserter

Kold rabarber-æble-suppe

En virkelig lækker suppe af nogle af havens hits: rabarber og æbler. Og det frugtkød, du sier fra, kan du bruge til en lækker marmelade ved at koge det op med sukker.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 3 t
Antal personer: 4

Rabarber-æble-suppe

250 g rabarber
3 æbler
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
4 dl vand
150 g sukker
1 spsk. majsstivelse

Til servering

Tvebakker
Letpisket flødeskum
Rød skovsyre

Sådan laver du en skøn og kold rabarber-æble-suppe:

Skyl rabarber og æbler. Skær blade og bund af rabarberne, og fjern kernehuset fra æblerne. Skær rabarber og æbler i grove tern. Skyl citronen, og skær den i skiver. Hæld rabarber og æbler i en gryde sammen med vand, citronskiver og vaniljestang. Kog det op, og lad det simre i 15 minutter. Sluk for varmen. Lad det trække i 30 minutter, og sigt frugten fra. Hæld suppen tilbage i gryden, og smag til med sukker. Giv den et kort opkog, og fjern evt. skum fra overfladen. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand, og tilsæt det lidt ad gangen, til suppen har en god konsistens. Den stivner lidt mere, når den er kold. Lad suppen køle helt af i køleskabet, og servér med tvebakker, letpisket fløde og rød skovsyre.

PRØV OGSÅ: Chokolade-kaffe-suppe med vaniljeparfait

 

Læs mere om: