Desserter

Kokoskage med appelsin-syltede rabarber

30. april 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Mums, for en lækker kage. Nyd den med sprøde og søde rabarber og evt. en stor kugle god vaniljeis, hvis der skal festes helt igennem

(10 personer)200 g smeltet smør200 g sukker40 g hvedemel1½ tsk. bagepulver2 dl kokosmel125 g mandler eller mandelmel (f.eks. Dr. Oetker)4 ægfintrevet skal af 2 økoappelsiner (gem appelsinerne til rabarberlagen)1 dl kokosmel (til drys)SYLTEDE RABARBER:saft af 2 appelsiner1 dl rørsukker½ stang god vanilje400 g rabarberRør smør og sukker sammen. Tilsæt hvedemel, bagepulver og kokosmel. Blend mandlerne til mel, og vend det i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt ind imellem. Riv appelsinerne fint, og kom skallen i dejen. Beklæd en 20 x 30 cm stor bradepande med bagepapir, og hæld dejen i den. Drys med kokos. Bag kagen ved 180° i 20-25 minutter.Kog saften fra de to appelsiner med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og konsistensen er som tyktflydende sirup. Skyl rabarberne, og skær dem i tynde skiver let på skrå, og hæld lagen over. Servér kagen i små stykker med lidt syltede rabarber på.Mazarin med bagte abrikoser og vaniljeskum