Desserter

Klassisk kransekage med glasur og chokolade

Tag kegler ved nytårsfesten og server en overdådig kransekage når champagnepropperne springer og nytåret ringer ind. Og det er faktisk slet ikke så svært som det ser ud

Forberedelsestid: 1 t
Tilberedelsestid: 7 min
Tid i alt: 1 t og 7 min
Antal personer: 10

DET SKAL DU BRUGE

500 g marcipan
150 g flormelis
1 æggehvide

PYNT

150-200 g flormelis
1 æggehvide
100 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du klassisk kransekage med glasur og chokolade

 
1. Ælt marcipan og flormelis sammen i en skål. Tilsæt æggehviden, og ælt det grundigt sammen til en helt ensartet og let klistret masse. Stil skålen på køl i 1 time.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Del marcipanmassen i 2 halvdele. Rul hver del ud til stænger med en diameter på 1½ cm. Skær stængerne i stykker på hhv. 4, 6, 8, 10, 12, 14 cm, osv. Sæt enderne på stykkerne sammen, så de danner ringe i forskellige størrelser. Vær forsigtig og grundig, når du former ringene, så kransekagen bliver så jævn i udtrykket som muligt. Læg ringene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er let gyldne. Hold godt øje, så de ikke pludselig bliver for mørke. Lad kransekageringene køle af.
 
3. PYNT: Rør sigtet flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur, der næsten ikke løber. Fyld den i et papirkræmmerhus eller en sprøjtepose med lille rund tylle, og pynt kransekageringene
med glasur. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad.
 
4. Læg den største kransekagering på et serveringsfad. Dyp forsigtigt bunden af den næststørste kransekagering i chokoladen, og placér den oven på den største ring. Gentag processen med alle ringene, til hele kransekagen er samlet.
 
 
Læs mere om: