Desserter

Kirsekage

10. august 2015
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Kage med kirsebær og marcipan

Til 6 personer

TID: 15 min. + Bagetid: 50 min.

Ingredienser:

80 g smør

80 g rørsukker

1 æg, XL

80 g marcipan

1 lime, økologisk

80 g hvedemel 

1 tsk bagepulver

100 g kirsebær 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader. 

Riv smørret og pisk det med sukker. Tilsæt ægget og pisk sammen.

Riv marcipanen groft i dejen og vend det sammen. Tilsæt revet limeskal. Sigt mel og bagepulver i dejen under omrøring. 

Hæld dejen i en lille, smurt springform (Ø 18) og pynt med udstenede kirsebær. 

Bag kagen i ovnen i 45-50 min., til den er fast i midten. Lad kagen afkøle i formen, inden den udskæres.