
Desserter
Kirsebærkage med æbler og marcipan
28. januar 2009af Louise Dandanell Ørsted
foto bjørn Jakobsen
TID: 25 min. + ca. 45 min. bagetid1 glas kirsebær, ca. 350 g drænet vægt500 g æbler4 æg200 g rørsukker75 g smør100 g marcipan200 g mel1 tsk
TID: 25 min. + ca. 45 min. bagetid
1 glas kirsebær, ca. 350 g drænet vægt
500 g æbler
4 æg
200 g rørsukker
75 g smør
100 g marcipan
200 g mel
1 tsk vaniljesukker
Tænd ovnen på 180 grader.
Si saften fra kirsebærrene. Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver.
OBS!
Denne kage behøver ikke bagepulver pga. de mange æg i dejen. I øvrigt er den fryseegnet.
Pisk æggene sammen med sukkeret, til det er skummende. Smelt smørret og bland det i. Skær marcipanen i små stykker. Bland mel og vaniljesukker sammen og vend det i dejen sammen med marcipanen.
Hæld dejen i en smurt form. Fordel kirsebær og æbler på dejen og bag kagen ca. 45 minutter.
Læg husholdningsfilm over kagen, når den er afkølet, og opbevar den ved stuetemperatur.