key lime pie
Desserter

Key lime pie med kiksebund

Hele vejen fra Floridas solskin og direkte ned i din mave. Den amerikanske kageklassiker smager som en drøm. Her får du opskriften på Key lime pie med kiksebund

Key lime pie med kiksebund

 
Tid: 40 minutter. Bagetid: 25 minutter. Hviletid på køl: Mindst 2 timer
Antal kagestykker: 10
 
DET SKAL DU BRUGE
300 g Digestive-kiks
50 g sukker
150 g smør + lidt til formen
1 springform, ca. 24 cm i diameter
 
 
FYLD
saft og skal af 6 usprøjtede limefrugter
8 æggeblommer
2 dåser kondenseret mælk a 397 g
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
TOPPING
1 dl piskefløde
skal af 2 usprøjtede limefrugter
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til Key lime pie kan være denne hvide chokoladetærte med lime og lakrids
 

Opskrift - sådan laver du Key lime pie med kiksebund

 
1. Smør springformen. Knus kiks og sukker i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks med en gaffel. Fordel kiksemassen jævnt i springformen og pres den godt sammen med fingrene, så den dækker formens bund og sider. Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
 
2. FYLD: Tænd ovnen på 175°. Riv og pres limefrugterne. Pisk limesaft, limeskal, æggeblommer og kondenseret mælk sammen i en skål, og hæld det over kiksebunden i springformen. Bag tærten i ovnen i 25 minutter, til fyldet er fast. Lad tærten køle af, og stil den herefter på køl i mindst 2 timer.
 
3. TOPPING: Pisk fløden til skum, og pynt kagen med flødeskum og fintrevet limeskal lige inden servering.
 
Læs mere om: