Karamelliserede pærer
Desserter

Karamelliserede pærer med råcreme

21. september 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Så simpelt – og så godt! Bag sensommerens smagfulde pærer, og nyd dem med klassisk råcreme til. Her får du opskriften på karamelliserede pærer med råcreme

Karamelliserede pærer med råcreme

Tid: 20 minutter. Bagetid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 2 modne pærer 2 spsk. smør 4 spsk. ahornsirup korn af ½ vaniljestang 1 nip salt 30 g usaltede pistacienøddekerner 1-2 dl vand  
  RÅCREME 2 dl piskefløde 2 æggeblommer korn af ½ vaniljestang 2 spsk. sukker  
  PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til karamelliserede pærer er denne opskrift på bagte pærer med nødder og chokoladecreme. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du karamelliserede pærer med råcreme

  1. Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér pærerne, og fjern kernehuset med en ske. Smelt smør, ahornsirup, vaniljekorn og salt sammen på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Lad det koge et par minutter, til konsistensen er som flyd- ende karamel. Hak evt. pistacienødderne, og rør dem i karamellen. Vend herefter de halve pærer i karamellen, og læg dem med skrællen nedad på panden. Hæld vand i bunden af panden, og sæt panden med pærer i ovnen i 30 minutter, til pærerne er helt møre og karamelliserede.   2. RÅCREME: Pisk fløden til skum i en skål. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker sammen i en anden skål til en lys og luftig masse. Vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet, så du får en luftig og ensartet råcreme. Servér til de bagte pærer.