Desserter

Kanelsnegle med chokolade og blåbær

Her får den klassiske kanelsnegl en opgradering med mørk chokolade og saftige blåblær

Kanelsnegle med chokolade og blåbær 10-12 stk.

INGREDIENSER
25 g gær
1 dl letmælk
50 g smør
1 æg
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. sukker
250 g hvedemel
lidt mælk til pensling
10-12 muffinforme af metal eller silikone
10-12 muffinforme af papir
 
BLÅBÆRFYLD
60 g blødt smør
4 spsk. muscovadosukker
50 g mørk chokolade
100 g blåbær
 

Opskrift - sådan laver du kanelsnegle med chokolade og blåbær

 
1. Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken, til den er lillefingervarm, og hæld den over gæren. Smelt smørret ved svag varme, og rør det i gærblandingen. Pisk ægget i, og tilsæt derefter kanel og sukker. Rør hvedemel i, lidt ad gangen, og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted i 40 minutter.
 
2. Blåbærfyld: Lad smørret blive blødt på køkkenbordet, og rør det sammen med muscovadosukker, finthakket chokolade og blåbær.
 
3. Rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle på et meldrysset bord, og smør blåfyldet jævnt ud over dejen. Rul dejen forholdsvis stramt sammen på den lange led til en pølse. Skær den i 10-12 stykker, og placér sneglene i papirforme i en fast muffinform. Lad dem efterhæve i 20 minutter. Pensl sneglene med lidt mælk, og bag dem i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter.
 
PRØV OGSÅ: Rabarberdrømme med hyldeblomstsaft