https://dk-femina-backend.imgix.net/media/article/1430-kanelsnegle.jpg
Desserter

Kanelsnegle med chokolade og blåbær

30. juli 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Her får den klassiske kanelsnegl en opgradering med mørk chokolade og saftige blåblær

Kanelsnegle med chokolade og blåbær 10-12 stk.

INGREDIENSER 25 g gær 1 dl letmælk 50 g smør 1 æg 1 tsk. stødt kanel 1 spsk. sukker 250 g hvedemel lidt mælk til pensling 10-12 muffinforme af metal eller silikone 10-12 muffinforme af papir BLÅBÆRFYLD 60 g blødt smør 4 spsk. muscovadosukker 50 g mørk chokolade 100 g blåbær

Opskrift - sådan laver du kanelsnegle med chokolade og blåbær

1. Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken, til den er lillefingervarm, og hæld den over gæren. Smelt smørret ved svag varme, og rør det i gærblandingen. Pisk ægget i, og tilsæt derefter kanel og sukker. Rør hvedemel i, lidt ad gangen, og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted i 40 minutter. 2. Blåbærfyld: Lad smørret blive blødt på køkkenbordet, og rør det sammen med muscovadosukker, finthakket chokolade og blåbær. 3. Rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle på et meldrysset bord, og smør blåfyldet jævnt ud over dejen. Rul dejen forholdsvis stramt sammen på den lange led til en pølse. Skær den i 10-12 stykker, og placér sneglene i papirforme i en fast muffinform. Lad dem efterhæve i 20 minutter. Pensl sneglene med lidt mælk, og bag dem i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter. PRØV OGSÅ: Rabarberdrømme med hyldeblomstsaft

Læs også